Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk
Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk
14. 11. 2019
Dejan S.
Letošnji dan slovenske hrane, 15. november, ko se bo izvedel Tradicionalni slovenski zajtrk, je tik pred vrati. Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz petih živil, to je iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka.
Zavedamo se, da skrb za prehrano ni vaša najpomembnejša dejavnost, bi vas pa vseeno radi spodbudili, da se ob dnevu slovenske hrane spomnimo in pomislimo na naš način prehranjevanja, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo. Poleg ozaveščanja otrok in mladine o pomenu hrane iz bližine in njenih prednosti pred hrano, ki ima za seboj na stotine kilometrov, se letos zahvaljujemo s sporočilom: “Hvala za naš super zajtrk!” Radi bi se zahvalili vsem našim kmetijam, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam, ne samo za zajtrk, ampak za vso hrano. S svojim delom in vztrajanjem na zemlji nam mize bogato oblagajo in zagotavljajo poseljeno podeželje in poglede ob katerih nam zaigra srce in se spočijejo oči.
Zavedamo se, da skrb za prehrano ni vaša najpomembnejša dejavnost, bi vas pa vseeno radi spodbudili, da se ob dnevu slovenske hrane spomnimo in pomislimo na naš način prehranjevanja, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo. Poleg ozaveščanja otrok in mladine o pomenu hrane iz bližine in njenih prednosti pred hrano, ki ima za seboj na stotine kilometrov, se letos zahvaljujemo s sporočilom: “Hvala za naš super zajtrk!” Radi bi se zahvalili vsem našim kmetijam, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam, ne samo za zajtrk, ampak za vso hrano. S svojim delom in vztrajanjem na zemlji nam mize bogato oblagajo in zagotavljajo poseljeno podeželje in poglede ob katerih nam zaigra srce in se spočijejo oči.